Maak kennis met ons

Martine De Koninck
martine@ateliermdk.be

Ik herinner me nog, als de dag van gisteren, dat ik gepassioneerd was door een fuchsia handtas. Een prachtstuk, maar … ze was zéér prijzig. Toeval wou dat ik net in die periode een andere uitdaging had gevonden en van mijn collega’s een kadobon kreeg. Ik heb geen moment getwijfeld en heb me meteen naar de winkel gerept om die tas te kopen. Ik heb ze nog steeds én ik vind ze nog altijd super!
In die tijd was er niet veel ruimte voor hobby’s. Bart en ik brachten samen onze drie kinderen groot. Ze werden ‘groot’ en er kwam ruimte voor iets nieuws.
Ik startte een kortlopende opleiding decoratieve meubelrenovatie en volgde aansluitend de opleiding polychromeren en patineren. Dat “werken met mijn handen” bracht een enorme voldoening. De goesting om ambachtelijk en creatief aan de slag te gaan was gewekt en toen kwam Bart met de opleiding Marokijnbewerker voor de dag. Ik ben hem ongelooflijk dankbaar voor de tip.
De voorbije jaren heb ik dan ook niet stilgezeten en meerdere opleidingen en workshops gevolgd.
Zaaàlig!


Bart Vervenne
bart@ateliermdk.be

Ik heb ook niet stilgezeten. Na mijn grafische studies heb ik houtbewerking gevolgd. Die hobby ging ook voor mij een tijdje in de koelkast maar ondertussen heb ik de draad weer kunnen oppakken.
Reeds meerdere jaren volg ik lessen houtsnijden en hout sculpteren bij verschillende “meesters”. Daarnaast volgde ik ook vergulden, bronzeren. Sedert 2019 volg ik de opleiding “Beeldhouwen” aan de kunstacademie van Roeselare.

Door mijn grafische en creatieve achtergrond ben ik de ideale sparringpartner als Martine weer eens een idee heeft …